Emlékérme kibocsátás a 2018-as FIFA Világbajnokság tiszteletére

Pályázzon! Most ingyen az Öné lehet egy laptop!
Érme a legszebb ajándék!

Tekintse meg ajánlatunkat! >>


Könyvelés teljes körű ügyintézéssel >>

Ingyenes tanácsadás, rugalmas nyitvatartás!

Kötelező szabályzatok elkészítése >>

Tisztelt Cégvezető!
Készíttesse el kötelező szabályzatait, mielőtt az adóhatóság megbünteti!

Emlékérme kibocsátás a 2018-as FIFA Világbajnokság tiszteletére

Budapest, 2018. február 22. – A Magyar Nemzeti Bank „FIFA Világbajnokság Oroszország, 2018” megnevezéssel 5000 forintos címletű ezüst és 2000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki 2018. február 23-án. A labdarúgósport legrangosabb eseménye tiszteletére a jegybank 1981 óta rendszeresen bocsát ki emlékérmét.

A labdarúgás nemzetközi szervezete, a FIFA 1904-ben Párizsban alakult. Jelenleg zürichi központtal 6 kontinentális konföderációra tagozódik, 211 tagszövetséget tömörít magába. Magyarország 1907-ben csatlakozott a szervezethez. A FIFA férfi és női felnőtt VB-t és további 13 világkupát, világbajnokságot is szervez férfi és női szakágban, különböző korosztályok számára. Minden évben megválasztják az Év férfi és az Év női labdarúgóját, az Év edzőjét és Puskás Ferenc-díjjal jutalmazzák az Év legszebb gólját.

A FIFA-világbajnokságok történetében Magyarország kétszer játszott döntőt: 1938-ban Párizsban, 1954-ben Bernben ezüstéremmel zárta a magyar válogatott a világbajnokságot. A magyar labdarúgósport sikereként könyvelhetjük el, hogy 1994-ben Puhl Sándor világbajnoki döntőt vezetett.

A 2018-ban Oroszországban megrendezendő labdarúgó világbajnokság tiszteletére megjelenő emlékérmék hazánk törvényes fizetőeszközei, de nem forgalmi célokat szolgálnak, elsődleges szerepük a figyelemfelkeltés, tisztelgés a nemzetközi sportesemények során nyújtott kiemelkedő teljesítmények, a sport szellemisége előtt. Az ezüst és a színesfém változat azonos érmeképpel rendelkezik, csak értékjelzésükben térnek el.

FIFA Világbajnokság ezüstérme

FIFA Világbajnokság színesfém érme

Az emlékérmék előoldalán a Föld stilizált ábrázolása jelenik meg, műhold pályák köríveivel érzékeltetve a Föld forgását, valamint a sport lendületét. A motívum a sportesemény globális jelentőségére utal. Tőle jobbra a XXI. Labdarúgó Világbajnokság hivatalos logója látható. Itt találhatóak továbbá a kötelező alaki kellékek, mint a MAGYARORSZÁG felirat alsó negyedköriratban, és egy blokkban 2 egymás alatti sorban az 5 000 illetve 2000 FORINT felirat és függőleges irányban a „BP.” verdejel és a „2018” verési évszám. Az emlékérmék hamisítás elleni védelmét ezúttal is a verdejel betűit ábrázoló mikroírás segíti, amely a verési évszámtól jobbra induló körvonal bal szélén került elhelyezésre. A biztonsági elem legalább tízszeres nagyítás esetén látható.

Az emlékérmék hátoldalán egy labdarúgó stilizált alakja jelenik meg a mai akrobatikus futball egyik leglátványosabb mozdulata, ollózás közben. A mozdulat dinamikáját a háttérben megjelenő két, időben eltolt fázis erősíti, valamint a repülő futball labdát körülvevő ívek, amelyek az előoldalról is visszaköszönnek. A hátoldalon a FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018 felirat olvasható 3 egymás alatti sorban. Az emlékérme jobb szélén, lent az emlékérme grafikai tervét készítő Puskás Erika tervezőművész mesterjegye található. A grafikai tervek alapján a gipszmodelleket Kósa István készítette.

Mindkét emlékérme átmérője 30,00 mm, súlya 12,5 g, széle recézett. Az 5 000 Ft névértékű emlékérme 925 ‰ finomságú ezüstből készült tükörfényes (proof) kivitelben, míg a 2000 Ft névértékű színesfém változat réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből selyemfényes (BU) kivitelben készült. Az emlékérmék ezúttal is korlátozott példányszámban jelennek meg: 5-5 000 darab készíthető belőlük.

Forrás: ermecentrum.hu

Nemzetünk Fejlődéséért Alapítványdigitalisalapitvany.hu

webshop7_9

Érme a legszebb ajándék!

Érmebolt >>

Könyvelés teljes körű ügyintézéssel >>

Ingyenes tanácsadás, rugalmas nyitvatartás!

Kötelező szabályzatok elkészítése >>

Tisztelt Cégvezető!
Készíttesse el kötelező szabályzatait, mielőtt az adóhatóság megbünteti!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.