Nem mindegy, hogy valaki érme, vagy éremgyűjtő

Nem mindegy, hogy valaki érme, vagy éremgyűjtő

Mi a különbség az érem és az érme között?

Nagyon régóta érmegyűjtő vagyok, ezt az ismerőseim is tudják, nagyon sok esetben keresnek fel, hogy mennyit érhet az ezüst érem sorozatuk, amit pár éve vettek, hogy kis idő múlva értékesítsék.
Nagyot csalódnak, mikor közlöm velük, hogy ez nem érme sor, hanem érem sor, mivel nincs névérték az ezüst érme felületén.

Ezért gondoltam, hogy leírom az erem és az érme közötti különbséget, hogy más tudatosan tudjon vásárolni mindenki, ha érmet akar venni, akkor vegyen azt, de amennyiben érmét szeretne vásárolni, akkor tudja mi a különbség a kettő között.

Előre szeretném kérni az érem gyűjtőket, hogy ne vegyék rossz néven a leírtakat, mert tudom, hogy az érem gyűjtők is csodálatos darabokat tudnak felmutatni a gyűjteményükben.

Nagyon sokan nem tudják, hogy mi a különbség az érme és az érem között.

Sokan nagyot tévednek, mikor látnak egy ezüst érem reklámot és gyorsan megveszik, amiről azt gondolják, hogy érme.
Legtöbb esetben, akkor szembesülnek a tévedésükkel, mikor értékesíteni akarják, mert az érmegyűjtők és az érme boltok nem tartanak rá igényt, számukra ez nem gyűjtői darab.

Pedig nagyon nagy különbség van az érem és az érme között!

Pl.:

Borvidék – Szekszárd érem ezüst

Nem található az érem felületén névérték!

Természetesen aki érem gyűjtő, annak ez is nagyon értékes lehet!

70 éves a forint érme ezüst

Az érme felületén látható, hogy 10.000, forint a névértéke!

A legfontosabb különbség, hogy az érme névértékkel jelenik meg, fizető eszköz és csak az állami pénzverő verheti, adhatja ki.

Az érem nem ilyen szigorú feltételek mellett verhető, mert bárki verheti és forgalomba hozhatja. Természetesen van aki gyűjti az érem sorozatokat is.

Forrás: ÉrmeCentrum