Mi a különbség az érme és érem között?

Mi a különbség az érme és az érem között?

Nem mindegy, hogy valaki érmegyűjtő, vagy éremgyűjtő

Nagyon régóta érmegyűjtő vagyok, ezt az ismerőseim is tudják, nagyon sok esetben keresnek fel, hogy mennyit érhet az ezüst érem sorozatuk, amit pár éve vettek, hogy kis idő múlva értékesítsék.
Nagyot csalódnak, mikor közölöm velük, hogy ez nem érme sor, hanem érem sor, mivel nincs névérték az ezüst érme felületén.

Ezért gondoltam, hogy leírom az erem és az érme közötti különbséget, hogy más tudatosan tudjon vásárolni mindenki, ha érmet akar venni, akkor vegyen azt, de amennyiben érmét szeretne vásárolni, akkor tudja mi a különbség a kettő között.

Előre szeretném kérni az érem gyűjtőket, hogy ne vegyék rossz néven a leírtakat, mert tudom, hogy az érem gyűjtők is csodálatos darabokat tudnak felmutatni a gyűjteményükből.

Nagyon sokan nem tudják, hogy mi a különbség az érme és az érem között.

Sokan nagyot tévednek, mikor látnak egy ezüst érem reklámot és gyorsan megveszik, amiről azt gondolják, hogy érme.

A köztudatban a törvényes fizetőeszköznek minősülő érme és az annak nem minősülő érem elnevezés általában összemosódik, annak ellenére, hogy eltérő a szerepük.

Az éremértékesítési cégek marketingakciói alkalmasak a vásárlók megtévesztésére, mivel nem hangsúlyozzák ki azt, hogy nem érmét, emlékérmét, hanem érem az amit eladásra kínálnak

Legtöbb esetben az emberek, akkor szembesülnek a tévedésükkel, mikor értékesíteni akarják az érmet, mert az érmegyűjtők és az érme boltok nem tartanak rá igényt, számukra ez nem gyűjtői darab.

Különbség az érem és az érme között!

Vegyünk egy példát

Borvidék – Szekszárd – ezüst érem

Nem található az érem felületén névérték!

Természetesen aki érem gyűjtő, annak ez is nagyon értékes!

Alaptörvény – ezüst érme

Az érme felületén látható, hogy 10.000, forint a névértéke!

A legfontosabb különbség, hogy az érme névértékkel jelenik meg, fizető eszköz és csak az állami pénzverő verheti, adhatja ki.

Az érem nem ilyen szigorú feltételek mellett verhető, mert bárki verheti és forgalomba hozhatja. Természetesen van aki gyűjti az érem sorozatokat is.

Pár tipp Neked!

Megyer érme – Érmebolt www.magyarerme.hu

Érmecentrum – Érme információk www.ermecentrum.hu